O kolačićima

Kolačići nisu ništa novo, svi posjetitelji internetskih stranica već imamo mnogo kolačića na svojim računalima, tabletima i mobilnim uređajima.

Što su kolačići?

Kolačići su informacije o aktivnostima korisnika na internetu koje većina internetskih stranica pohranjuje na uređajima na kojima korisnici pristupaju internetu kako bi prepoznali pojedinačne uređaje koje korisnici koriste u pristupu. Njihova je pohrana pod potpunom kontrolom preglednika kojeg korisnik ima. Korisnik može ograničiti ili onemogućiti pohranu kolačića. Kolačići nisu štetni i uvijek su vremenski ograničeni. Više o njima možete pročitati na ovome linku.

Kako funkcioniraju kolačići?

Kada prvi put posjetite internetsku stranicu kolačići se nalože na vaše računalo ili uređaj. Korištenje internetske stranice je ugodnije, učinkovitije i prilagođeno individualnom korisniku. Kolačići pohranjuju informacije o postavkama jezika i lokacije, sadržaju košarice za kupnju, prikazuju oglase, prilagođeni su vašim interesima itd. Upravitelji internetske stranice s kolačićima prikupljaju podatke o broju posjetitelja svoje stranice, koji sadržaji su najčešće čitani, koje funkcionalnosti se najčešće upotrebljavaju; i na temelju toga može poboljšati i napraviti bolju internetsku stranicu.

Zašto su potrebni kolačići?

Kolačići su važni za rad internetskih stranica i ključni su za pružanje dobrih internetskih usluga, koje poboljšavaju korisničko iskustvo. Najčešće funkcije e-poslovanja ne bi bile moguće bez kolačića.

Kakve kolačiće koristimo na BezKazne.hr?

Na BezKazne.hr koristimo kolačiće samo i isključivo za anonimnu analizu internetske stranice.

cookieconsent_status - Piškotek, ki zabeleži zaprtje obvestila o piškotkih, hrani vrednost "dismiss". (Trajanje: 1 leto)

cookieconsent_status - Kolačić koji zabilježi zatvaranje obavijesti o kolačićima zadržava vrijednost "dismiss". (Trajanje: 1 godina)
_ga - Kolačić za analizu internetske stranice - Google Analytics. (Trajanje: 2 godine)
_gat - Kolačić za analizu internetske stranice - Google Analytics. (Trajanje: različito)
_gid - Kolačić za analizu internetske stranice - Google Analytics. (Trajanje: različito)
NID - Kolačić za analizu internetske stranice - Google Analytics. (Trajanje: 1 godina)
_ga* - Kolačić za analizu internetske stranice - Google Analytics. (Trajanje: 2 godine)
__cfduid - Kolačić za sigurnost sustava CloudFlare (ne pohranjuje nikakve osobne podatke). Brine o sigurnosti korisnika na internetskoj stranici. (Trajanje: 1 godina)

Kako upravljati kolačićima?

Postoji nekoliko načina upravljanja i kontrole postavki kolačića. Pogledajte kako možete isključiti kolačiće u internetskom pregledniku na ovome linku.

2018 © Vse pravice pridržane – BrezKazni.si